פרדי הירש הוא אחד מגיבורי השואה שפחות מוכרים ומוזכרים בישראל. הירש, מחנך ואתלט יהודי־גרמני, הומוסקסואל מוצהר, פעל בגבורה להצלת ילדים יהודים בגטו טרזינשטט ובמחנה ההשמדה אושוויץ והצליח לגרום לכך שחייהם לא יהפכו לגיהינום.
היום ימלאו 105 שנים להולדתו, ולרגל המאורע החליטו בגוגל על מחווה ששמורה למעטים: להקדיש לו את ה"דודל" (Doodle) היומי – איור בתוך הסמליל של גוגל. הדודל של הירש יוטמע מחר במנוע החיפוש בישראל, גרמניה, צ'כיה, סלובקיה ומדינות נוספות.
אלפרד "פרדי" הירש נולד ב־1916 באאכן, גרמניה. שם גם החל את דרכו כמדריך בכמה ארגוני נוער ועמותות ספורט יהודיות. ב־1935, לאחר שהנאצים כבר עלו לשלטון, הוא נרדף על רקע יהדותו ונטייתו המינית ונמלט לצ'כוסלובקיה, כמו יהודים רבים אחרים.
ב־1941 הוקם גטו טרזינשטט בצ'כוסלובקיה. הירש הצעיר מונה למנהל מחלקת הבינוי של הגטו והקים 11 בתי ילדים מיוחדים, בעלי אופי פנימייתי, בהם עבדו מספר מטפלים ומורים שהקדישו את חייהם לחינוך הילדים.
הוא התעקש שהילדים יבצעו פעילות גופנית בכל יום ויקפידו על היגיינה אישית על מנת לשמור על מצבם הנפשי והפיזי. בזכות מעמדו בגטו הוא הצליח למנוע את שליחתם של ילדים רבים למחנות ההשמדה.
ב־1943 הוא נשלח לאושוויץ, למחנה המשפחות. שם, כנגד כל הסיכויים, הוא בנה מעון לילדים והמשיך ללמד. מאחר שהיה גרמני וידע לתקשר עם מפקדי המחנה, הוא הצליח לדאוג לילדים לארוחות מזינות, חימום בחורף ועבודות בטוחות. בזכותו אף אחד מהם לא מת מרעב.
הירש נפטר באשוויץ בגיל 28. סיבת מותו נותרה תעלומה עד היום. יש הטוענים כי התאבד באמצעות נטילת כדורי שינה, אולם בשנים האחרונות מתחדדת ההבנה בקרב היסטוריונים כי הירש סומם למוות על מנת למנוע ממנו לעמוד בראש מרד במחנה ההשמדה.
אחייניתו של הירש, רחל מסל (72), התרגשה עד מאוד מהמחווה של גוגל. "זה דבר מדהים", אמרה, "עכשיו יידעו בכל העולם מי הוא היה: גיבור גדול שהציל חיים של ילדים".