WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: אפיק גבאי

עזיזה: פיתה אהובתי

אמיר קמינר
12.04.21

• כמעט הכל כבר נאמר על מתקפת הפיתות שמתרגשת על הנוף הקולינרי שלנו בשנים האחרונות. אייל שני ושחר סגל בנו אימפריה חובקת עולם בזכות הפיתות, והשניים דוחסים לתוך "הכיס" הזה, ששני אוהב להתפייט עליו, אפילו מוסקה וספגטי בולונז. מעצמת "מזנון" של הצמד גררה לא מעט ניסיונות חיקוי, לא תמיד בהצלחה. בזמן הקורונה הפכה הפיתה, שבוויקיפדיה מוגדרת "לחם חיטה שטוח העשוי מקמח בתוספת שמרים", לפתרון אידיאלי לטייק־אוויי ולאכילה על ספסל, בגינה או בעמידה. גם אני מצאתי עצמי בולס לא אחת את מצבור הפחמימות והקלוריות הזה, וכמובן הרטבים תמיד הכתימו את מלבושיי הנאים. למרות זאת, הצלחתי להיות מופתע מדוכן "עזיזה", הצנוע אך מוקפד ומושקע, שנפתח רגע לפני הקורונה באזור התעשייה וההיי־טק של רעננה (מול קניון רננים) על ידי חבורת יזמים צעירים, שלהם יש כבר ניסיון בתחום הקולינריה.

 

עזיזה ("אהובה", בערבית) כבר צברה לא מעט אוהדים ומכורים, ואחרי שנעצתי את מלתעותיי בכמה פיתות מאודות, גמישות ומשודרגות, אני בהחלט יכול להבין למה. במיוחד חיבבתי את האסאדו בבישול ארוך (39 שקל) ואת הפרשנות המצוינת לסביח (25 שקל). גם מנות הקבב (33 שקל) והפרגית (34 שקל) איכותיות וטעימות. בביקור הבא שלי אנסה את הסטייק־אנד־אג (44 שקל) ואת הנקניקיות הברזילאיות (32 שקל).

 

כמעט בכל המנות, הנדיבות יש לציין, דוחסים לתוך הפיתות פלפל חלפניו, עגבניות ובצל מהגריל, עמבה, טחינה, סלט ירקות ופרוסות מלפפון חמוץ. וכפי שכבר בוודאי הבחנתם, המחירים נגישים. המקום, אגב, כשר למהדרין. צריך לקוות שגם עזיזה תהפוך לרשת ותגיע לעוד מקומות. בינתיים כדאי לסור אל הסניף ברעננה. חבל רק שאין מקומות ישיבה. אפשר להסתפק בדלפק, שעליו ניתן להישען בזמן שמתענגים על היצירות, או ללכת לספסל או לגינה הסמוכים.

 

• עזיזה, החרושת 18, רעננה, 053-4448784. א'־ד' 10:30־21:00, ה' 10:30־22:00