בניין הבאוהאוס היפה שהוקם ב־1935 ברחוב בן־יהודה 120 בתל־אביב עבר הרבה גלגולים. בעיקר קומת הקרקע, שבה פעלו בעשורים האחרונים כמה מסעדות. לפני כמה שנים צצה בכתובת ובחלל בעל הפוטנציאל מסעדת הדגים המבטיחה "שאראק", שגם היא ידעה טלטלות, גם בגלל הקורונה. עכשיו היא סוף־סוף מגיעה לחוף מבטחים, בזכות שני שפים בוגרי "טוטו" של ירון שלו: מאור זגורי (לא להתבלל עם הבמאי והמחזאי) ורוסלאן אוסוב. השניים יצרו תפריט ים עונתי נהדר, מקורי, נטול יומרה, שמסתמך על דגה טרייה המגיעה מנמלי הים התיכון ותוצרת חקלאית עברית.
עצה ידידותית: כדאי לבנות את הארוחה ממנות ראשונות ובינוניות. רצוי לפתוח את התיאבון עם צלחת חריפה (18 שקל) שמאוכלסת בכל מיני חרפרפים, ואז לעבור למנות הבאות: מסבחה ירוקה (54 שקל) – שילוב מרתק ומפתיע של קלמארי על הפלנצ'ה, מח עצם, שומר, ריג'לה, פטרוזיליה, מנגולד, סלרי, כרישה, חומוס ויוגורט יווני, סלט טאבולה דג ים נא (57 שקל), סיגר דג ים (48 שקל) שהולך נהדר עם טחינה ומטבוחה, סביצ'ה תמנון (52 שקל) ושיפוד לוקוס (69 שקל).
זגורי ואוסוב מצטיינים גם בפסטות ואל תחמיצו את טורטליני החצילים המעולה (62 שקל) ואת הספגטיני דג ים (96 שקל). ואם לא שבעתם אפשר לזמן את המנה, שכבר זכתה לשבחי המבקרים: פילה דג לוקוס (123 שקל) בחמאת פרנו המוגש עם פירה. בתפריט יש גם מנות בשר לטובת אלה שלא יכולים בלי, אך לא נתעכב עליהן.
העיצוב המוצלח תורם אף הוא לחוויה הכיפית והמהנה: סטודיו LOROS TLV והמעצבת קרן פק מסטודיו גלילי שילבו אלמנטים הלקוחים מהחוף, מהנמל ומלב הים, מאצות ואבני מזח ועד סירות וציוד דיג. בלילות הקיץ המיוזעים, כשיש בריזה מהים הסמוך תענוג לשבת על המרפסת הרחבה המוצפת אורות גרילנדה מנצנצים ומקושטת בצמחייה מלבלבת ולהתענג על מטעמי זגורי ואוסוב. / אמיר קמינר
שאראק, בן־יהודה 120, תל־אביב, שני־שבת 23:00-18:00, טלפון: 03-6307070.