אם לא הותשתם משופינג איי־אל, שכלל מבצעים חלקיים בחלק מהאתרים שהשתתפו בו, וממאסטרקארד דיי אתמול (החברה הציעה הנחות וכסף ללקוחות שלה שקונים אונליין) — הנה מגיע יום הרווקים הסיני, סינגלס דיי, החג של עלי אקספרס.
שער דולר נמוך, שילוח מהיר מעלי אקספרס – כל אלה הופכים את חג הקניות הנוכחי למשתלם במיוחד באתרים בסין (אם כי ייתכנו עיכובים בשל עומס חבילות). האתר הסיני הנוסף שישראלים מאוהבים בו הוא SHEIN, אתר אופנה ומוצרים לבית, וסביר להניח שגם הוא ייצא במבצעים ליום הרווקים. עוד אתרים סיניים פחות פופולריים כמו בנגגוד יציעו גם הם מבצעים.
השילוח מסין: מהיר.
תמו הימים שהמתנתם חודשיים לחבילה מסין: דואר ישראל וחברת השילוח הסינית קיינאו עורכות כבר זמן מה איחוד חבילות לפני שהפריטים נשלחים ללקוח. כך שאם תזמינו שלוש הזמנות שונות ממוכרים שונים בעלי אקספרס (שהוא מרקט פלייס רב מוכרים), הן לא יגיעו בנפרד כבעבר אלא יחד, חיסכון גדול לדואר והטבה ללקוחות. האם תחויבו במסים בגלל איחוד החבילות? לא.
המערכת בודקת את השווי המוצהר המצרפי של החבילות. אם הוא גבוה מ־75 דולר, לא יאחדו את החבילות. הנה טיפ חשוב ליום הרווקים: בעלי אקספרס ההנחות האמיתיות הן בקופונים, לא באחוזי ההנחה המוצגים במוצרים שלעיתים עלולים להטעות. החגיגה עצמה והכסף הגדול נמצאים בשני הקופונים הבאים:
קופונים רוחביים של עלי אקספרס: הקופונים האלה נותנים הנחות בתשלום בצ'קאאוט, למשל קנה ב־30 דולר וקבל 5 דולרים הנחה. אפשר לאסוף אותם כבר עכשיו.
קופונים של המוכרים עצמם: לעיתים אלה קופונים למוצר, אבל לרוב אלה קופוני רוחב לכל מוצרי "החנות": לדוגמה, קנה ב־20 דולר וקבל 2 דולרים מתנה. צריך לסמן אותם כדי שיעבדו. הם מצטרפים לקופוני עלי אקספרס, וביחד הם כפל הנחות ואף יותר מזה. ייתכנו גם הנחות ייעודיות לאפליקציה של עלי אקספרס שבה יש גם משחקים שונים שמאפשרים לצבור הנחות.
עוד קופונים תמצאו בקבוצות פייסבוק של קניות כמו "רעות תקני לי", "כזה אני רוצה", ו־Alibuy.
מחירים לדוגמה: אוזניות עם סינון רעשים SOUNDCORE BY ANKER LIFE Q30! יימכרו במחיר נמוך במיוחד בזכות כפל קופונים של 3 דולרים בקנייה מעל 30 דולר, וקופון של קבוצת "כזה אני רוצה" בשווי 9 דולרים שנותן הנחה נוספת בשימוש בקוד קופון: INeedItIL9. המחיר הצפוי: 56.67 דולר.
עוד דוגמה לשימוש נכון בקופון ובהנחה: מזרים מדיה של MECOOL KM2 יימכר ביום הרווקים ב־64.96 דולר. כדי לקבל הנחה של 9 דולרים בקניה מעל 65 דולר יש להוסיף להזמנה פריט כלשהו (לא חסר מה לקנות שם, מחומרי יצירה ועד כבלים לטלפון וצעצועים), ולקבל את המכשיר ב־55.96 דולר בלבד.
במוצרי חשמל, מומלץ לקנות מותגים סיניים מוכרים כמו אנקר, שיאומי (השוו מחירים לישראל) באסוס ואינקבירד.
שימו לב: קנו ממוכרים בעלי דירוג גבוה, 95% ומעלה. קראו המלצות על המוצרים, בעיקר המלצות של ישראלים. חלק מהמוצרים נשלחים בשילוח חינם לארץ, לאחרים יש עלויות שילוח זניחות. בדקו אם לחברת האשראי שלכם יש קאשבאק או הטבה כלשהי בעלי אקספרס.
בביגוד, גם אם הזמנתם פעמים רבות מעלי אקספרס, תיכנסו לטבלת המידות ותוודאו שאתם בוחרים במידה שלכם. במוצרי חשמל יש אפשרות לבחור סוג מתח. לפני שאתם מכניסים אותו לעגלה הקפידו לבחור EU במוצרי חשמל כדי שהתקע יהיה מתאים.
יניב פורת מקבוצת הקניות בפייסבוק Alibuy מציע לבדוק גם אתרים כמו אסוס ואייהרב, שמציעים מבצעים ליום הרווקים הסיני.
באייהרב יש 22% הנחה. גם ב־Alo יוגה האמריקאי ששולח חינם לארץ יהיו מבצעים. ב־SHEIN צפויים מבצעים, אם כי בשנה שעברה לא השתגעו שם בחג הזה. כדי לקנות שם בזול, כדאי לקנות גיפט קארד בסכומים משתנים, למשל ב־450 שקל, ששוויו 600 שקל.
עוד דרך לקבל הנחות היא לצבור נקודות באמצעות קניות באתר ודרך תגובות על פוסטים. "אם עושים לך לייקים התגובות שוות כסף", אומרת טובית טסה, מנהלת קבוצת SHEIN ISRARL וקניות ברשת, עם 126 אלף צרכניות, "בנוסף, הדרך הזולה ביותר לקנות שם היא לשנות את ארץ היעד לטורקיה. ואז כדאי גם להוסיף קוד קופון. כדאי להתעדכן אם יש קוד חדש לכבוד יום הרווקים, אבל לטורקיה יש כבר כמה קודי קופונים. למשל SADAF20 שנותן 20% הנחה".