WhatsApp FaceBook send e mail
רעות גואטה

על דיזנגוף: ים–תיכונית סימפטית

10.01.22

כיכר דיזנגוף התל־אביבית מוכיחה שיש דבר כזה תחיית המתים. לא רק העסקים בכיכר משגשגים, אלא גם אלה שקמים בפאתי המתחם, כולל מקטע הרחוב שמסתיים בדיזנגוף סנטר. וכך, בפינת דיזנגוף ורחוב בר כוכבא קמה לאחרונה "ראליה" — שבצהריים מתפקדת כמסעדה ים־תיכונית כשרה וסימפטית, ובערב משלבת בר ואווירה משוחררת, כולל קוקטיילים ויינות.

 

על התפריט של "ראליה" (יקרה, בערבית) חתום השף עודד אסטרוגנו, והוא משופע במנות בשר. מנת סוכריות עראייס הטרנדית מוגשת חתוכה ועל שיפוד (49 שקל). יש גם סטייק אנטריקוט (98 שקל), סטייק פרגית בתיבול קריאולי (69 שקל), שניצל עוף בציפוי פריך (68 שקל) וכמובן כמה סוגי המבורגרים ואפילו דונר עגל וכבש עם פיסטוקים (38־66 שקל). גם צמחוניים ימצאו אופציות – כרובית קריספית (39 שקל), פלאפל עדשים, תרד וכרישה (38 שקל), שלל סלטים (38־48 שקל), פטריות פורטובלו במרינדה (48 שקל) והמבורגר מתחליף בשר (69 שקל). כדאי לבדוק איזה תבשיל אסטרוגנו מתקין באותו יום. החתום מטה חיבב את הביף בורגיניון (69 שקל) ואת קציצות הבקר ברוטב עגבניות (68 שקל), עם התוספות המושקעות.

 

אגף הקינוחים מתמודד יפה עם מגבלות הכשרות: צ'ורוס בליווי רוטב קרמל מלוח (39 שקל), פאדג' נמסיס — עוגת שוקולד חמה (39 שקל) ופאי פקאן טבעוני עם גלידת וניל (39 שקל).

 

בצהריים יש עסקית משתלמת — אם תוסיפו למחיר המנה העיקרית עוד 8 שקלים תקבלו מרק וסלטים טריים. בשעות 16:00־21:00 — שליש בירה ב־10 שקלים. / אמיר קמינר

 

ראליה, דיזנגוף 88, תל־אביב, ראשון־חמישי 11:30־חצות. שישי 11:30־16:00. 03-7556666