מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שלמה פילבר, העיד אתמול פעם נוספת, והפעם על תיק 1000 (פרשת המתנות), שבו מואשם יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו במרמה והפרת אמונים.
זה היה יום העדות השביעי והאחרון שבו נחקר פילבר על ידי צוות התביעה מפרקליטות מיסוי וכלכלה. אחרי פסח הוא צפוי לעבור חקירה נגדית על ידי הסנגורים בנוגע לתיקים 1000 ו־4000 (פרשת בזק־וואלה).
במסגרת תיק 1000 נאשם ראש הממשלה לשעבר כי קיבל מאנשי העסקים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר טובות הנאה בשווי של מאות אלפי שקלים. לטענת התביעה, נוכח קבלת המתנות ושאר הזיקות בין נתניהו למילצ'ן היה על נתניהו להימנע כליל מלעסוק בענייניו של איש העסקים. למרות זאת, נטען בכתב האישום, הוא פעל למענו בשלושה נושאים: קידום מיזוג חברות התקשורת "רשת" ו"קשת" שבהן מילצ'ן שקל להשקיע באותה עת, הסדרת ויזה לארה"ב למילצ'ן והארכת תוקף הפטור ממס לתושבים חוזרים.
פילבר העיד כי זומן לפגישה במעון רה"מ בבלפור, ושם פגש את מילצ'ן. "הוא דיבר איתי על הרצון לבדוק בעלות ב'רשת' ו'קשת'. הוא רצה לבדוק אופציה של מיזוג ביניהן, בחן את זה ככניסה להשקעה. אמרתי למילצ'ן שאלך ללמוד את הנושא", סיפר. לדבריו, "סוגיית המיזוג עמדה על הפרק גם לפניי. הרשות השנייה היא זאת שמאשרת. העמדה שלנו הייתה שזה תלוי במבקשי הרישיונות, אני לא יכול למנוע מהם".
בתשובה לשאלת הפרקליטה הבהיר פילבר: "הסברתי שאנחנו לא נמנע ולא נהיה בעד המיזוג. אמרתי את זה לשר (נתניהו), שאין לנו יכולת להשפיע על המפלצת הזו. אנחנו נוביל קו אקטיבי של פיצול. לי אין שום סמכות". אחר כך סיפר: "זה היה מקובל על נתניהו, העמדה שלא נתנגד למיזוג. מבחינת מילצ'ן זה היה תנאי. מילצ'ן ביקש ממני להיות בקשר עם רואה החשבון שלו, הוא האדם שערך את המשא ומתן".
פילבר סיפר גם על פגישה שנערכה ב־2015 בביתו של מילצ'ן בבית ינאי, בה נכח גם נתניהו. "ארנון הציג אופציה מסוימת שהוא רוצה להיכנס להשקעה. נתניהו שאל אותי ואני מסמיק. הוא שאל: 'אם אני נכנס 15% ב'קשת' ו־15% ב'רשת', זה תקין או לא?'. יצאתי מהחדר, חיפשתי את היועצת המשפטית של הרשות השנייה דאז, הילה שמיר, לא קיבלתי ממנה תשובה ברורה, חזרתי לחדר וזה היה סוף השיחה".