WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: הדס ניצן

קרם ברולה פרווה

מתכון מאת נטלי לוין | צילום: הדס ניצן | מתוך הספר "ימים מתוקים" בהוצאת תכלת

נטלי לוין
13.04.22

 

ממש לפני חודש יצא ספר האפייה החדש שלי "ימים מתוקים", שכולו מוקדש לקינוחים ועוגות ללא מוצרי חלב (כן כן, כל המתכונים בספר פרווה!). אני מתרגשת לשתף אתכם במתכון מתוכו – קרם ברולה בגרסה נטולת חלב על בסיס קרם קוקוס עם שכבת קרמל מתפצפצת. קינוח נהדר לפסח ולאורך כל השנה שגם אפשר להכין בקלות מראש (ורק לשרוף בהגשה). שימו לב לשדרוגי הטעמים האפשריים לקבלת טעם שונה בכל פעם.

 

5־6 קינוחים אישיים

 

לקרם ברולה:

 

|

 

• 400 גרם (1 פחית) קרם קוקוס

 

• 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) חלב סויה או חלב שיבולת שועל

 

• 70 גרם (1/3 כוס) סוכר

 

• 1 מקל וניל חצוי

 

• 5 חלמונים L

 

להגשה:

 

• 5־6 כפיות סוכר

 

כך עושים

 

1. מחממים תנור ל־140 מעלות (ללא טורבו). מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

 

2. בקלחת בינונית שמים קרם קוקוס, חלב סויה, סוכר ומקל וניל חצוי (עם הגרגרים) ומחממים לרתיחה.

 

בינתיים טורפים את החלמונים במטרפה.

 

3. כשהתערובת בקלחת חמה, מסננים אותה.

 

4. יוצקים כ־1/3 מכמות הנוזל החם על גבי החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת לשם השוואת טמפרטורות.

 

5. לאחר מכן מוסיפים את יתרת הנוזל ומערבבים היטב.

 

6. משהים את התערובת במשך כדקה בטמפרטורת החדר, על מנת שהקצף שנוצר במהלך הטריפה יעלה למעלה. מקפים את הקצף (מסירים אותו באמצעות מרית או כף) ומעבירים לכלים האישיים.

 

7. מניחים את הכלים על תבנית תנור. ממלאים את התבנית במעט מים רותחים כדי להעשיר את סביבת האפייה באדים.

 

8. אופים במשך 25־30 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז. מצננים לחלוטין במקרר.

 

שריפה והגשה: שמים מעט סוכר על כל קינוח ומבעירים באמצעות ברנר עד שהסוכר מתקרמל. מגישים מיד.

 

שדרוג טעמים:

 

• אוהבים קפה? נסו קרם ברולה קפה: מוסיפים 2 כפיות קפה נמס לתערובת החמה.

 

• מעדיפים דווקא שוקולד ולא וניל? מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר לתערובת החמה (לפני החלמונים).

 

• אם אתם בעניין של תבלינים – נסו קרם ברולה קינמון: מבשלים עם מקל קינמון.

 

• אפשר גם בטעם הדרים: מוסיפים קליפה מגוררת מלימון/תפוז לתוך התערובת.

 

טיפים והערות:

 

• את הקינוחים המוכנים (לפני שריפה!) שומרים עטופים היטב במקרר עד 5 ימים.

 

• את השריפה מומלץ לעשות רק בשלב ההגשה.

 

• אפשר להקפיא את הקינוחים עד חודש.