אין מתנה יפה יותר מעוגה בחושה שמכינים בבית, או סיר עם תבשיל. היינו מאוד רוצות להגיע אל כל אחד ואחת מכם ומכן עם עוגה שהכנו ולבקש שתהיה זו שנה יפה ושונה, אבל לא שונה מדי, ושנהיה כולנו בגרסה הכי נחמדה של עצמנו. בטח עם מערכת בחירות בפתח. אבל לא נצליח לעשות את זה. בכל זאת, החלטנו לתת לכם מתנה:
12 מתכונים לעוגות בחושות, מסודרים לפי החודשים ועונות השנה ומתאימים להם.
12 עוגות בחושות, רובן קלות מאוד להכנה, חלקן קצת יותר מאתגרות, כולן מותאמות לחגים, למועדים, לחופשות. אנחנו מרשות להכין את עוגת ינואר באוגוסט ולהפך. זה שלכם. לתלוש ולניילן.
לקחו הרבה מאוד ניסיונות כדי להגיע למתכון האידיאלי לעוגת דבש שהיא לא מתוקה או דביקה מדי, אלא בהירה, אוורירית, מבושמת.
החומרים:
לעוגה:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 ו־1/2 כוסות קמח תופח
קורט מלח
150 גרם חמאה נמסה או 3/4 כוס שמן
1/2 כוס דבש
אפשרות: 250 מ"ל תה/מיץ תפוחים/חלב.
הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים 2 תבניות אינגליש בקצת חמאה או שמן ובוזקים מעל מעט סוכר.
2. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף רך ובהיר. מורידים למהירות איטית ומוסיפים את הדבש, החמאה והנוזלים (אם הוספתם אותם). מוסיפים את הקמח והמלח ומקפלים יחד בעדינות עד שהבלילה אחידה.
3. יוצקים לתבנית ואופים 35־40 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה ועשויה מבפנים (בדקו עם קיסם). מוציאים את העוגה לקירור.
החומרים:
2 ביצים
200 גרם סוכר לבן
200 גרם קמח
100 גרם חמאה נמסה
200 מ"ל חלב
700 גרם תפוחי עץ קלופים ומגולענים
5 גרם אבקת אפייה
סוכר לבזוק למעלה
להגשה: שמנת חמוצה (שמנת של פעם או שמנת חמוצה מהערבה, שתיהן עם 27 אחוזי שומן)
מעט דבש
הכנה:
1. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
2. מערבבים את החלב עם החמאה הנמסה. ואת הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים לקצף הביצים בהדרגה מעט מתערובת הקמח ומקפלים, ואז מעט מהחלב והחמאה ומקפלים שוב. עד שכל החומרים מעורבבים.
3. פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות (אפשר עם הלהב המתאים במעבד המזון, על מנדולינה או עם סכין) ומקפלים אותן פנימה.
4. משמנים 2 תבניות אינגליש. יוצקים פנימה את הבלילה ומשטחים את פרוסות התפוחים כך שלא יבלטו. אופים ב־170 מעלות ל־30 דקות.
5. מוציאים את העוגה ומפזרים מעליה שכבה דקה של סוכר. מחזירים לתנור בחום עליון לעוד 10 דקות.
6. אפשר להגיש את העוגה חמה או קרה, היא נהדרת בכל מצב, וכדאי להוסיף בצד תלולית של שמנת חמוצה זלופה במעט דבש.
עוגה לא קלה, בעיקר שלב מציאת החומרים, אבל בחודש נובמבר חוגגים את חג הסיגד של יהדות אתיופיה, וזאת הזדמנות לשחק עם קמח הטף האתיופי שהוא בריא מאוד וללא גלוטן. השילוב מייצר עוגה עשירה, מתוקה וטעימה להפליא עם מרקם מיוחד שתתאהבו בו.
החומרים:
3 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר דמררה
500 גרם בננות בשלות, קלופות, מעוכות במזלג
1 ו־1/2 כוסות קמח טף
1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים לאבקה)
1 כוס שמן תירס ועוד קצת לשימון התבניות
1 כפיות אבקת אפייה
200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
קורט מלח
הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (170 מעלות), משמנים 2 תבניות אינגליש.
2. במיקסר במהירות בינונית מקציפים את הביצים עם 2 סוגי הסוכר לקצף תפוח ואוורירי. מקפלים פנימה בעדינות את הבננות והשמן.
3. מערבבים את הקמחים עם ההל, המלח ואבקת האפייה. מקפלים לתוך תערובת הביצים. מוסיפים את אגוזי המלך ומקפלים הכל יחד בעדינות.
4. יוצקים לתבניות ואופים 30 דקות. מקררים.
5. רוצים קרם מעולה שיתאים? מקציפים יחד 1/2 חבילת גבינת נפוליאון, 50 גרם חמאה רכה, 100 גרם אבקת סוכר ו־2 כפיות קפה נמס. מצפים את העוגה רק אחרי שהתקררה.
העוגה הבחושה האידיאלית, עם חלק ספוגי ואוורירי ועסיסי ומתובל, וחלק פריך ומענג. עוגה לחגוג איתה את תחילת החורף, שהלוואי שיהיה סגריר וגשום.
החומרים:
2 כוסות קמח
1 כפית יפה קינמון
1/4 כפית ציפורן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס מייפל
2/3 כוס שמן
1 כוס שמנת חמוצה
1/4 כוס חלב
4 ביצים
לשטרוייזל:
80 גרם חמאה נמסה
2/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס קמח (ועוד במידת הצורך)
3 כפות מייפל
1/4 כפית קינמון
הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים תבנית אינגליש במעט חמאה.
2. מערבבים בקערה אחת את הקמח, התבלינים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר ובקערה גדולה נוספת את המייפל, השמן, השמנת החמוצה, החלב והביצים. מקפלים יחד את 2 התערובות לבלילה אחידה.
3. מערבבים בקערה נוספת את חומרי השטרוייזל לפירורים גסים.
4. יוצקים חצי מהבלילה לתבנית, מפזרים חצי מכמות השטרוייזל. מכסים ביתר הבלילה ומפזרים עליה את יתר פירורי השטרוייזל.
5. אופים 35 דקות, מוציאים ומקררים.
עוגת שיפון עדינה ורכה כמו ענן, עם טעם וצבע עדינים מהתה. לחיזוק האפקט – אפשר להשתמש באבקת מאצ'ה יפנית.
החומרים:
מעט שמן לשימון תחתית התבניות
3 תיונים של תה ירוק או 1 כף גדושה אבקת מאצ'ה יפנית
170 מ"ל מים רותחים
230 גרם קמח
3 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
7 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
200 גרם סוכר
1/4 כוס + 1 כף שמן תירס או חמניות
הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים 2 תבניות אינגליש.
3. מערבבים את התה עם המים ומניחים להם לעמוד עד שהמים מתקררים מעט.
4. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
5. במיקסר במהירות גבוהה מקציפים את החלבונים ומוסיפים להם 3 כפות סוכר עד שמתקבל מרנג יציב. מעבירים את המרנג בזהירות לקערה.
6. מקציפים את החלמונים עם יתר הסוכר עד שמתקבל קצת בהיר ותפוח. מורידים את מהירות המיקסר וזולפים בזהירות, דרך שולי הקערה, את השמן והתה הירוק פנימה. מערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים שליש מתערובת הקמח ומערבבים. חוזרים על הפעולה פעמיים.
7. מקפלים את תערובת החלמונים עם החלבונים בעדינות ויוצקים לתבניות. אופים 40 דקות.
8. מניחים לעוגה להתקרר ואז משחררים מהתבנית. מגישים עם קצפת, שמנת חמוצה ממותקת או מסקרפונה.
היא דביקה ועשירה ומתוקה, אפשר לאכול ממנה פרוסה דקיקה בלבד, ואחריה רק עוד פרוסונת אחת, גג שלוש.
חומרים:
125 גרם קמח
100 גרם סוכר
3 כפות דבש
5 ביצים
250 גרם שקדים או פקאנים או אגוזי מלך או תערובת מהכל
200 גרם צימוקים (איזה שתמצאו)
100 גרם קליפות תפוז מסוכרות או 70 גרם מרקחת תפוזים
125 גרם תאנים חתוכות
הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית אינגליש עם מעט שמן.
2. שמים במעבד מזון את התאנים, הקליפות המסוכרות והשקדים, יחד עם הקמח. מערבבים בכמה פולסים. הקמח יסייע לקיצוץ אחיד אך יש להקפיד שלא לרסק מדי את הפירות.
3. מערבבים את כל החומרים (אפשר במיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם כף גדולה) ויוצקים לתבנית.
4. טיפ: מדובר בעוגה דביקה במיוחד. מומלץ לשמן את השוליים ולפזר עליהם שכבה של סוכר או קמח ולצפות את התחתית בנייר אפייה.
5. אופים 30 דקות ללא טורבו. מקררים.
מדובר באחת הדרכים הטובות ביותר להשתמש בפרג. העוגה האדירה הזאת בהחלט לא צריכה להמתין לפורים כדי להיכנס לתנור. היא כל כך עסיסית ועדינה ומדויקת, והפרג מוסיף לה עומק אדמתי ומרקם מענג.
שימו לב: את הציפוי זולפים על העוגה רק כשהיא קרה לחלוטין. למה? כי אחרת הוא נספג בתוכה. זה למה.
החומרים:
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן (מעדיפות חמניות או תירס)
1 ו־1/2 כוסות שמנת לבישול או שמנת מתוקה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס פרג שלם
3/4 כוס פצפוצי שוקולד מריר או 100 גרם שוקולד מריר חתוך עם סכין לשבבים
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל
נגיעה של מלח
הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני – 180 מעלות.
2. משמנים עם שמן או חמאה תבנית קוגלהוף יפה או 2 תבניות אינגליש.
3. במיקסר או עם מטרפה מערבבים את הביצים עם הסוכר לקרם תפוח.
4. מערבבים את השמן והשמנת בקערה אחת, ובקערה נוספת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים לביצים בהדרגה חצי מתערובת השמנת, ואז חצי מהתערובת היבשה, וחוזרים על כך. מקפלים עם מרית בעדינות את כל החומרים עד שהם מעורבבים.
5. מוסיפים את הפרג ואת השוקולד ומקפלים אותם פנימה.
6. יוצקים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור ל־40 דקות. מוציאים ומקרר לחלוטין לפני שהופכים את העוגה על רשת או ישירות על צלחת הגשה.
7. שמים את כל החומרים של הגנאש בסיר קטן ומבשלים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. יוצקים את הגנאש כשהוא עוד חם על העוגה שהתקררה כבר.
קיבלנו את המתכון מחברתנו misschiefer@ מהטוויטר, והיא כה קלה ומופלאה ומתאימה לכל יום נתון גם שאינו פסח. שימו לב שאם אין לכם כוח לטרוח, אתם יכולים לבשל את התפוזים ולטחון אותם עם הסוכר ולקבל קרם תפוזים אדיר שאפשר להגיש עם גלידה כקינוח.
חומרים:
3 תפוזים
9 ביצים (כן!)
375 גרם סוכר
375 גרם שקדים טחונים
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
הכנה:
1. מבשלים את התפוזים בקליפתם בסיר גדול עם מים רותחים במשך שעה. מסננים.
2. טוחנים היטב בבלנדר. שוקלים 450 גרם מהמחית ומחזירים לבלנדר. עם היתר מתבלים את הסודה או המים או העוף. מה שתרצו.
3. מוסיפים את הסוכר וטוחנים היטב שוב. זה ממש טעים.
4. מוסיפים את הביצים, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב. אפשר בבלנדר אם הוא גדול מספיק. מקררים 3 שעות.
5. מחממים תנור ל־170 מעלות, ומשמנים 2 תבניות אינגליש.
6. יוצקים את הבלילה ואופים שעה. מקררים לפני ההגשה.
מדובר בעצם בעוגת ניו־יורק צ'יז קייק מעט קלילה יותר (בגלל הריקוטה) שאפשר להכין בתבנית קפיצית עגולה או בשתי תבניות אינגליש. אם יצא לכם פעם לחוות עוגת ניו־יורק צ'יז קייק, אתם יודעים שלא הומצא דבר כל כך טעים ונהנתני כמוה. בהצלחה עם לא לסיים לבד תבנית.
החומרים:
לבסיס:
80 גרם ביסקוויט פתיבר
60 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה נמסה
קורט מלח
למילוי הגבינה:
125 גרם ריקוטה
230 גרם פילדלפיה
1 מכל גבינת שמנת נפוליאון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה 32 אחוז שומן
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
הכנה:
1. מחממים תנור מראש לחום בינוני־גבוה (180 מעלות). מרסקים את הפתיבר עם הסוכר והמלח לפירורים. אפשר במעבד מזון. מרסקים את הפתיבר לפירורים בעזרת מעבד מזון. מוסיפים את החמאה הנמסה ומערבבים.
2. מכסים את תחתית התבניות בפירורים ומהדקים. מכניסים למקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
3. שופכים את כל הגבינות לקערת המיקסר. מערבבים עם להב הגיטרה במהירות איטית. מוסיפים את הסוכר ואת השמנת המתוקה. מוסיפים את הביצים אחת־אחת, ולאחר מכן את החלמונים. ממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה. אם צריך, מפרידים את הגבינה שדבקה בדפנות בעזרת מרית.
4. יוצקים את הבלילה על הפירורים.
5. מכניסים לתנור ואופים כ2־- דקות. מנמיכים את חום התנור לנמוך (120 מעלות) וממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי. מעלים את חום התנור שוב ל־180 מעלות בחום עליון בלבד (מצב גריל) ואופים עוד כ־10 דקות, או עד שפני העוגה מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים כחצי שעה, מעבירים למקרר ומקררים 3 שעות לפחות.
היא מתאימה גם למשמשים, לנקטרינות ואפילו לתאנים. כל פרי קיץ בשל מעכשיו ועד לספטמבר, לפי המלאי והמחיר. אחר כך מוזמנים להמיר גם בתותים ואפילו באוכמניות קפואות.
החומרים:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
1 גביע אשל/לבן/יוגורט
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
2 ו־1/2 כוסות קמח תופח
אפשרות: קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
לשזיפים:
7־8 שזיפים אדומים
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים או ליקר דה קסיס
הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים 2 תבניות אינגליש.
2. שמים את חצאי השזיפים בסיר עם הסוכר ונותנים להם לעמוד 15 דקות. מוסיפים את הנוזלים ומבשלים בסיר מכוסה כ־15־20 דקות עד שהשזיפים מגירים הרבה נוזלים. מכבים את האש.
3. שמים את קוביות החמאה במעבד מזון עם הסוכר, המלח ומיץ הלימון ומעבדים בפולסים עד שמעורבב. מוסיפים את האשל והווניל ותוך כדי שמעבד המזון עובד מוסיפים את הביצים אחת־אחת.
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. לא מגזימים עם הערבוב.
5. יוצקים את הבלילה לתבניות המשומנות. מסננים את השזיפים (שומרים את הסירופ!!) ומסדרים אותם עם הצד הפתוח כלפי מעלה על בלילת העוגה.
6. אופים 35־40 דקות. שימו לב! אם אתם אוהבים את העוגה יותר יבשה, תנו לה את 40 הדקות שלה. אם מעדיפים גרסה יותר לחה, תבדקו אותה כבר אחרי 32 דקות.
7. מוציאים את העוגה מהתנור ודוקרים אותה עם סכין. מורחים אותה בסירופ השזיפים מקודם. מצצננים.
8. מורחים את הסירופ מלמעלה על העוגה ומצננים מעט בחוץ או במקרר.
עוגה קלה, שמכינים בקערה, לא צריך לערבב אותה יותר מדי טוב, ותכלס ילדים יכולים להכין אותה ולרדת לרגע מהמסך.
החומרים:
4 ביצים
1 ו־1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
200 מ"ל (מכל) שמנת חמוצה
2/3 כוס חלב
2/3 כוס שמן
4 כפות גדושות נוטלה
הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים 2 תבניות אינגליש.
2. מקציפים בקערה עם מטרפה את הביצים עם הסוכר עד שיש קצף בהיר ואוורירי.
3. מערבבים בקערה נוספת את השמן עם השמנת והחלב. ובקערה אחרת את הקמח ואבקת האפייה.
4. מוסיפים חצי מתערובת השמן לביצים ומערבבים. מוסיפים חצי מכמות היבשים ומקפלים. חוזרים שוב על הפעולה עד שיש בלילה אחידה. יוצקים לתבניות.
5. מחממים במיקרוגל את הנוטלה ל־30 שניות שתתרכך מעט. מפזרים עם כפית את הנוטלה ועוברים עם סכין כדי לייצר דוגמה משוישת.
6. אופים 45 דקות בלי טורבו.
סוף־סוף ירדו המחירים של הפרי הזה, והוא בשל ורך ונפלא.
החומרים:
4 ביצים
1 ו־1/2 כוסות סוכר
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות פירה מנגו (בשר מנגו שעבר בלנדר או מעבד מזון)
160 גרם חמאה נמסה
לגלייז:
2/3 כוס שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
1/4 כפית הל טחון
3 כפות חלב מרוכז
הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים 2 תבניות אינגליש.
2. מערבבים את הביצים עם הסוכר בקערה עם מטרפה או במיקסר עד שמתקבל קצף בהיר ואוורירי. מוסיפים את המנגו והחמאה ומקפלים. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת. מקפלים לבלילה אחידה.
3. יוצקים לתבניות ואופים 40 דקות (לא בטורבו).
4. בינתיים מכינים את הגלייז – מערבבים יחד את כל החומרים.
5. כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה ומקררים ואז יוצקים עליה את הגלייז. הוא לא חובה אבל טעים.